POLITYKA PRYWATNOŚCI STRONY INTERNETOWEJ WWW.SUNCUBESAUNA.COM

Informacje ogólne

Niniejszy dokument określa zasady prywatności strony internetowej www.suncubesauna.com. Administratorem strony jest Carlex Design Limited Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Czechowicach-Dziedzicach, ul. Świerkowicka 41, 43-502 Czechowice-Dziedzice, KRS 0000668234, NIP 8961560922.

Dane osobowe

1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Carlex Design Limited Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, ul. Świerkowicka 41, 43-502 Czechowice-Dziedzice. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu marketingu na podstawie dobrowolnie wyrażonych zgód. Dane nie będą udostępniane. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do czasu usunięcia zgody. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest dobrowolne.

2. Administrator zbiera informacje podane dobrowolnie przez odwiedzających witrynę. Ponadto Administrator może zapisać informacje o parametrach połączenia jak adresy IP w celach technicznych, związanych z administracją serwerami oraz do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie), jak również w celach bezpieczeństwa.

3. Administrator dokłada szczególnych starań w celu ochrony prywatności i informacji mu przekazanych przez odwiedzającego stronę. Administrator z należytą starannością dobiera i stosuje odpowiednie środki techniczne, w tym o charakterze programistycznym i organizacyjnym, zapewniające ochronę przetwarzanych danych, w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, ujawnieniem, utraceniem i zniszczeniem, nieuprawnioną modyfikacją, jak również przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa.

4. W przypadku subskrypcji newslettera przez użytkownika Administrator będzie wysyłał na podany przez użytkownika adres poczty elektronicznej wiadomości zawierające informacje o produktach i usługach dostępnych w SanCube Sauna, a także informacje o organizowanych konkursach, promocjach.

5. Wszelkie zmiany można zgłosić na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

POLITYKA COOKIES STRONY INTERNETOWEJ WWW.SUNCUBESAUNA.COM

 

1. Podczas przeglądania strony internetowej www.suncubesauna.com są używane pliki „cookies”, czyli niewielkie informacje tekstowe, które są zapisywane w urządzeniu końcowym odwiedzającego w związku korzystaniem z witryny. Pliki ,,cookies” są to informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego. Ich stosowanie ma na celu poprawne działanie strony internetowej.

2. Stosowane przez Administratora pliki „cookies” są bezpieczne dla urządzeń użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do urządzeń użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez użytkownika i dostosować stronę www indywidualnie każdemu odwiedzającemu. Pliki „cookies” zazwyczaj zawierają nazwę domeny, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu oraz przypisaną wartość.

3. Administrator stosuje dwa rodzaje plików „cookies”:

  • cookies sesyjne: są przechowywane na urządzeniu odwiedzającego stronę internetową i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci urządzenia odwiedzającego stronę. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z urządzenia odwiedzającego stronę internetową;
  • cookies trwałe: są przechowywane na urządzeniu odwiedzającego stronę internetową i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie urządzenia nie powoduje ich usunięcia z urządzenia odwiedzającego. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z urządzenia odwiedzającego stronę.

4. Administrator wykorzystuje pliki „cookies” w następujących celach:

  • konfiguracji strony internetowej;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający witrynę korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics, których administratorem jest Google Inc. z siedzibą w USA; Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującym linkiem: https://policies.google.com/privacy;
  • określania profilu odwiedzającego witrynę w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy Google AdSense, którego administratorem jest Google Inc. z siedzibą w USA; Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującym linkiem: https://policies.google.com/privacy;
  • popularyzacji strony internetowej za pomocą serwisu społecznościowego plus.google.com, którego administratorem jest Google Inc. z siedzibą w USA; Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującym linkiem: https://policies.google.com/privacy;
  • popularyzacji strony internetowej za pomocą serwisu społecznościowego Facebook.com, którego administratorem jest Facebook Inc. z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii; Polityka ochrony prywatności Facebook jest dostępna pod następującym linkiem: https://www.facebook.com/privacy/explanation;
  • popularyzacji strony internetowej za pomocą serwisu społecznościowego Instagram.com, którego administratorem jest Instagram LLC z siedzibą w USA; Polityka ochrony prywatności Instagram.com dostępna jest pod następującym linkiem: https://help.instagram.com/519522125107875;
  • popularyzacji strony internetowej za pomocą serwisu społecznościowego twitter.com, którego administratorem jest Twitter Inc. z siedzibą w USA; Polityka ochrony prywatności twitter.com dostępna jest pod następującym linkiem: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-rules.

5. Zalecamy przeczytanie polityk ochrony prywatności wyżej wskazanych podmiotów, aby poznać zasady korzystania z plików „cookies”.

6. Pliki „cookies” mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta ze strony internetowej. W tym celu mogą zostać zachowane informacje o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

7. W zakresie informacji o preferencjach odwiedzającego stronę, gromadzonych przez sieć reklamową Google, użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików „cookies” przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/.

8. Odwiedzający stronę może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików „cookies”, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki „cookies” do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, odwiedzający stronę może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu na urządzeniu odwiedzającego stronę. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

9. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki „cookies”, korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa:

  • Internet Explorer,
  • Chrome,
  • Safari,
  • Firefox,
  • Opera,
  • Android,
  • Safari (iOS),
  • Windows Phone,
  • Blackberry.

10. Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej www.suncubesayna.com

Uwielbiamy ciasteczka!

Aby zapewnić prawidłowe działanie systemu, korzystamy z plików cookies, zgodnie z naszą polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce internetowej.